Hoe maakt Ambos NBGO het verschil?

Bij ons telt “beide”

Ons engagement is naar onze cliënten. Onze naam zegt het immers. Ambos (“beide” in het Spaans) gaat over u, de cliënt, en ons, uw raadgever; over uw bedrijf en onze juridische expertise; over uw groeitraject en onze juridische begeleiding om die groei te realiseren.

Wij streven ernaar uw partner te zijn

Wij werken samen met u aan uw succes. Als uw raadgever staan wij aan uw zijde en ondersteunen wij u bij de juridische uitdagingen die u bij het verwezenlijken van uw doelen tegen komt. Dit betekent dat wij altijd beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden en dát advies te verstrekken dat u dagdagelijks nodig heeft om succesvol te zijn.

We combineren onze juridische ervaring, vergaard bij gereputeerde advocatenkantoren, met een zakelijk inzicht, verworven door een uitgebreide ervaring als bedrijfsjurist bij leidinggevende ondernemingen in diverse sectoren en industrieën. Deze combinatie stelt ons in staat u te helpen bij het behouden van uw voorsprong door problemen reeds te identificeren en op te lossen nog voor ze ontstaan.

Wij denken met u mee en worden graag nauw betrokken bij uw activiteiten. We deinzen er niet voor terug om u onze zienswijze mee te delen, ook al betekent dit dat we u misschien niet steeds een positief antwoord kunnen geven. We zullen er wel steeds naar streven om u werkbare oplossingen aan te reiken voor de uitdagingen die u tegemoet treedt. Daar kan u op rekenen.

Wij streven ernaar u kwalitatief en klantvriendelijk advies te bieden

Onze strategie bestaat erin dat onze vennoten zich actief engageren door een hogere vennoot-medewerker ratio te hanteren, wat impliceert dat u steeds kan rekenen op voldoende betrokkenheid van onze kant, niet slechts sporadisch maar ononderbroken. En onze vennoten hebben allen twee gemeenschappelijke kenmerken – ze worden gerespecteerd in hun expertisegebied en zijn bereid hun handen vuil te maken.

We weten dat het vaak moeilijk is om kwaliteitsvolle raadgevers te vinden die met hun beide voeten in de realiteit staan en gefocust zijn op uw specifieke behoeften. Zonder onszelf op de borst te slaan, durven wij te stellen dat we over deze kwaliteiten beschikken, ieder van onze advocaten heeft immers een onmiskenbare juridische deskundigheid en een kennis over specifieke industrieën, wat ons toestaat u kwaliteitsvolle praktische antwoorden te bieden op de vragen die u zich elke dag stelt.

Wij geloven in het doorprikken van juridisch jargon en het verstrekken van duidelijk praktisch juridisch advies gericht op uw vragen of behoeften. Uiteraard zijn er momenten dat u complex juridisch advies zal nodig hebben, maar we maken er een erezaak van u het advies te verstrekken dat u nodig heeft.

We begrijpen dat uw tijd en geld belangrijk zijn

We zijn betrouwbaar en de grootte van ons kantoor laat ons toe op een ondernemende en uiterst efficiënte wijze te handelen.

Dit betekent dat indien we u beloven advies te zullen verstrekken tegen een bepaald tijdstip voor een bepaalde prijs, u er zeker van kan zijn dat we aan de verwachtingen zullen voldoen – zo eenvoudig is het.

Geen vraag is ons te groot of te klein

Door nauw samen te werken kunnen we u een volledig geïntegreerde juridische dienstverlening bieden waardoor u ervan verzekerd bent dat u tijdig en binnen budget altijd de beste raad van de beste raadgever krijgt.

Dat we praktisch aangelegd zijn, betekent niet dat we niet uitblinken in wat we doen. We zullen elke juridische vraag waar u mee geconfronteerd wordt op een professionele manier aanpakken. Het verschil in onze aanpak zit echter in de manier waarop we deze juridische vragen benaderen. We zullen ons extra engageren en, ongeacht hoe groot of klein uw vraag ook is, u een oplossing aanreiken die rekening houdt met uw activiteiten en verwachtingen.

Dit betekent dat ongeacht of u hulp nodig heeft bij een erg belangrijke transactie of indien er een eenvoudige vraag moet worden aangepakt, we u steeds dezelfde kwalitatieve dienstverlening bieden.

We begrijpen de industrie waarin u actief bent

Het dagelijks aanbieden van deze hoge kwaliteit van dienstverlening, betekent dat we niet enkel het recht maar ook uw activiteiten moeten begrijpen.

Daarom nemen we onze tijd om de economische aspecten van uw industrie en de realiteit waarmee u dagelijks wordt geconfronteerd, te begrijpen.

We maken er een erezaak van u te helpen bij het vertalen van uw ideeën als ondernemer naar concrete oplossingen die voor u het best werken en die juridisch correct zijn.

Ons streefdoel is te gaan waarheen u gaat

We willen u in staat stellen om meer te bereiken, waar u ook zaken doet.

We behandelen op dagelijkse basis een breed gamma aan grensoverschrijdende transacties, geschillen, arbitrage en vennootschapsmateries.

Onze advocaten hebben zaken behartigd uiteenlopend van erg grote internationale transacties ondernomen door Belgische ondernemingen, tot internationale acquisities en reorganisaties, grote internationale licentie- en outsourcing transacties voor gekende technologie ondernemingen, octrooi-gevechten voor Amerikaanse of Aziatische technologiegiganten, en grote internationale geschillen en arbitragezaken voor bedrijven en voor staten.

We hebben een wereldwijd netwerk van buitenlandse advocatenkantoren die alom bekend staan als de toonaangevende kantoren in hun respectieve rechtsgebieden. Deze relaties zijn niet-exclusief en staan ons toe een geïntegreerd team van advocaten met de beste expertise en contacten in ieder rechtsgebied samen te stellen op úw maat, dit voor iedere specifieke zaak, waarbij we onze globaal actieve cliënten advies van topkwaliteit verstrekken, waar ze het ook nodig hebben.

We brengen al deze verzamelde deskundigheid samen om onszelf ervan te verzekeren dat wanneer u buiten België (of binnen België) onderneemt, hetzij op een grote of kleine wijze, uw belangen beschermd zullen zijn – en dit alles doen we vanuit regionale uitvalsbasissen verspreid over het hele land zodat we steeds dicht bij u zijn wanneer u ons nodig heeft.

Indien men ons dus vraagt wat Ambos betekent, is ons antwoord eenvoudig -  het betekent dat we naar u luisteren, dat we uw behoeften begrijpen, en dan een oplossing voorstellen die tijdig en binnen uw budget aan deze behoeften beantwoordt. Voor ons is het eenvoudig omdat het eenmaal de wijze is waarop we het recht beoefenen, maar onze cliënten vertellen ons dat het een wereld van verschil maakt.