NIEUWSFLASH - WET ZAKELIJKE ZEKERHEDEN IN WERKING

Nieuwsflash: Wet Zakelijke Zekerheden in werking

 

Op 1 januari 2018 is de nieuwe Wet zakelijke zekerheden op roerende goederen in werking getreden. Zoals U reeds kon horen tijdens ons lunchseminarie over dit thema, of zoals U kon lezen in de diverse bijdragen op deze website, introduceert de nieuwe Wet een online pandregister waar registerpanden en eigendomsvoorbehouden in kunnen worden geregistreerd.

Het was nog even spannend om te zien of het register effectief toegankelijk zou zijn vanaf 1 januari 2018 maar uit de eerste vaststellingen is dat inderdaad het geval.

De toegang tot het pandregister kan U hier vinden: https://pangafin.belgium.be/ U kan inloggen met Uw EID en zal vervolgens een persoonlijke account moeten aanmaken. Bij het aanmaken van een account zal U enkele privacy- en gedragsregels moeten accepteren.

Daarna kan U het register gebruiken en een pand of eigendomsvoorbehoud registreren, schrappen , of raadpleging doen. Opgelet, al deze acties zijn onderworpen aan een zekere kostprijs dus informeer U vooraf zodat U niet voor verrassingen komt te staan.

Wil U meer informatie over de werking van het pandregister, of heeft U vragen bij de juridische gevolgen van een registerpand? Contacteer dan een van onze specialisten ter zake:  Peter Van de Vijver of Philippe Van Dijck.

Gepubliceerd in: Juridisch nieuws