Private Equity & Venture Capital

De private equity- en venture capital-praktijk van het kantoor combineert excellente lokale en internationale expertise. Met vele jaren industriespecifieke ervaring en een netwerk van bevriende kantoren doorheen Europa wordt op onze PE/VC practice beroep gedaan door meer en meer leidinggevende lokale en internationale ondernemingen.

Private Equity Diensten

Onze advocaten behandelen het hele spectrum van private equity materies, inclusief:

  • het opzetten van fondsen en ophalen van fondsen door private plaatsingen
  • investeringsactiviteit en –beheer
  • exits (inclusief door verkoop, fusies en beursintroducties)

We helpen investeringfondsen en ondernemingen om hun ondernemingsdoelstellingen te bereiken. Met onze ‘full service’ juridische capaciteit verstrekken we eveneens gecoördineerde assistentie met betrekking tot andere juridische materies die verband houden met private equity, zoals:

  • capital markets en effectenreglementering
  • arbeidsrecht en verloningssystemen
  • intellectuele eigendom en (technologie) contracten
  • Rechtszaken en dispute resolution

Venture Capital Diensten

Onze advocaten zijn zeer actief in het vertegenwoordigen van venture capital en strategische investeerders in start-up, early stage en groei-ondernemingen, in het bijzonder in de ICT- en biotech-sectoren. We worden ook regelmatig geconsulteerd ter begeleiding van ondernemers in hun zakelijke en financiële behoeften.

Onze advocaten werken nauw samen met ondernemers in alle stadia van het bedrijfsleven, gaande van de opstartfase, zaaikapitaal, venture capital en schuldfinanciering, overnames en overdrachten van activa alsook arbeids- en contractuele materies en intellectuele eigendom.

Onze ervaring in het begeleiden van zowel investeerders als ondernemingen verschaft ons het inzicht dat nodig is om om te gaan met alle belangrijke problemen die zich kunnen stellen in het huidige investeringsklimaat. We ontwikkelen op maat gemaakte oplossingen en dit op basis van onze uitstekende kennis van de activiteiten van onze klanten, terwijl we eveneens rekening houden met hun eigen achtergrond als ondernemer. Onze aanpak is proactief en praktisch en onze dienstverlening is efficient, gefocust en kostenefficiënt.

Private Equity & Venture Capital Team

Onze PE/VC practice heeft ruime ervaring in het behandelen van alle aspecten van transacties, zoals het opstellen van investeringsterm sheets, de coördinatie van data rooms, due diligence, het structuren van transacties, onderhandelingen, het uitschrijven van overeenkomsten, project management tot en met exits (middels overnames of beursintroducties). Onze PE/VC advocaten zijn in staat om beroep te doen op een zeer breed gamma van specialisaties, waaronder publiekrecht, handelsrecht, onroerend goed, arbeidsrecht, faillissementen, intellectuele eigendom, rechtszaken, verzekeringen en milieurecht.

Verschillende leden van onze private equity/venture capital praktijk zijn opgenomen en/of aanbevolen in prestigieuze onafhankelijke publicaties, zoals Legal 500, Chambers & Partners.

Private Equity & Venture Capital Sectoren

Onze PE/VC praktijk richt zich tot diverse sectoren, zoals onder meer de technologiesector en hotel & restaurant sector.