Retail & Merken

Onze Retail practice werkt voor verscheidene ondernemingen uit de retail industrie: warenhuizen, boetieks, franchisegevers- en nemers en logistieke ondernemingen.

Wij begeleiden onze cliënten van bij het ontstaan van hun idee tot aan de productie, verdeling, promotie en verkoop van hun waren alsook bij de algemene uitbating van hun bedrijf.

Diensten Retail & Merken Sector

Onze retailervaring heeft onder meer betrekking op de bescherming van de merken, modellen en auteursrechten van onze cliënten. Wij behandelen de rechtsvragen die vestiging en logistiek betreffen, wij adviseren omtrent reclame en bijzondere verkoopstechnieken en weten tot waar de verplichtingen bij naverkoop reiken. Daarnaast verstrekken wij ook advies met betrekking tot vastgoed (aankoop en handelshuur), arbeidsbetrekkingen en vennootschapsstructuren. Wij staan cliënten bij in onderhandelingen en leveren de overeenkomsten die het resultaat van deze onderhandelingen vastleggen. Tenslotte verdedigen wij de belangen van cliënten bij geschillen.

Wij adviseren bedrijven eveneens bij het opzetten van een online aanwezigheid, of dit nu door een enkele website is dan wel door een volledige webwinkel met verbindingen naar sociale netwerken.

Wat ook de rol van de cliënt in het retailgebeuren is, met onze ruime ervaring reiken wij steeds de voor hem gepaste oplossing aan.

Transacties Retail & Merken Sector

  • adviesverlening aan een vooraanstaande kledingketen betreffende het opzetten van hun Belgische webwinkel
  • adviesverlening aan een vooraanstaande aanbieder van programma’s voor gewichtsbeheersing betreffende de uitbouw van hun Belgische website
  • adviesverlening aan en vertegenwoordiging in rechte van een vooraanstaande toeleverancier van schoenenfabrikanten in een octrooirechtelijk geschil
  • vertegenwoordiging in rechte van een vooraanstaande kledingketen in een geschil betreffende de vermeende namaak van een niet-ingeschreven Gemeenschapsmodel
  • begeleiding bij de overname van diverse winkelcentra