Kathleen Paisley's picture

Kathleen Paisley

Counsel

Download vCard View LinkedIn profileLinkedIn profile

Bio

Kathleen Paisley is een Amerikaanse advocate die reeds meer dan 25 jaar in België en Engeland bedrijvig is. Ze behaalde haar rechtendiploma aan de Yale Law School en heeft ook een MBA in Finance. Ze slaagde tevens voor het Certified Public Accountancy examen.

Kathleen is gespecialiseerd in (1) oplossing van internationale geschillen, (2) IT/IP, (3) zaken met betrekking op de EU instituten, waaronder concurrentie, handel en verschillende andere wetgevingszaken en (4) naleving van wetgeving (regulatory compliance) met betrekking tot gezondheidszorg, geneesmiddelen, IP, ICT, buitenlandse corruptie en witwaspraktijken.

De sectorspecifieke ervaring van Ms. Paisley heeft voornamelijk betrekking op vier belangrijke economische sectoren: (1) ICT, internet, e-commerce en multimedia, (2) gezondheidszorg, biotechnologie en geneesmiddelen, (3) energie, en (4) bouwsector en verwante zaken.

Essentiële ervaring

Internationale Geschillen

Arbitrage en mediatie.Kathleen is een toonaangevend internationale arbitrage expert en behandelde verschillende arbitrages en mediaties van handels- en investeringsgeschillen onder alle belangrijke internationale arbitrageregels, inzonderheid met betrekking tot:

* Gezondheidszorg, biotechnologie, geneesmiddelen

* Hotels

* IP/IT

* Bouw- en infrastructuurprojecten

* Energieprojecten allerhande

* Commerciële en contractuele geschillen

* Banken en financiële dienstverlening

* Aandeelhouders- en boekhoudingsgeschillen

Geschillen. Kathleen haar ervaring reikt over de Atlantische oceaan, van de behandeling van pan-Europese octrooigeschillen tussen ‘s werelds grootste producenten van halfgeleiders tot procedurevoering voor Amerikaanse rechtbanken. Zij begeleidt Belgische en Europese geschillen en verleent juridisch advies bij Amerikaanse geschillen in Europa.

IP / IT. Kathleen leidt mee de IP/IT praktijk binnen het kantoor en heeft een uitgebreide ervaring in IP/IT geschillen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Zij adviseert in alle aspecten van de commerciële exploitatie van intellectuele eigendom en technologie van wieg tot graf, met inbegrip van licentieverlening, joint ventures, distributie- en agentuurregelingen, geschillen en arbitrage, regelgeving, en de panoplie van andere vraagstukken die bij de exploitatie van IT en IP aan bod komen. Zo heeft zij onlangs een licentie-overeenkomst tussen een Amerikaanse en een Belgische entiteit, beide bedrijvig in de gezondheidszorgsector, begeleid, met een geschatte waarde van 1 miljard euro, en treedt zij op als enkele externe raadsman aan biotechnologie bedrijven.

Gegevensbescherming en privacy kwesties. Kathleen heeft de voorbije twintig jaar cliënten juridisch begeleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens binnen de EU en lidstaten. Zij beschikt over een bijzondere ervaring inzake de bescherming van persoonsgegevens in de gezondheidssector (biotechnologie, bio-informatica, geneesmiddelen), en de Internet en ICT sector. Zij verleent cliënten regelmatig advies met betrekking tot vraagstukken in verband met de internationale overdracht van gegevens, werknemers en klinische proeven.

EU Concurrentie- en handelsrecht. Kathleen is expert in het behartigen van zaken voor de EU instituten, waaronder concurrentie, handel en verschillende andere wetgevingszaken. Ze deed zaken voor alle EU instituten met betrekking tot naleving van, en andere facetten van EU wetgeving inzake concurrentie en handel, inclusief dumping, standaardisatie, databescherming, e-commerce, IP, geschillenhantering, en andere. Ze heeft in het bijzonder ervaring met de procedurele aspecten, waarbij ze zaken voor de EU instituten succesvol kon behartigen. Ze is ook betrokken geweest in sommige van de meest in het oog springende concurrentiezaken waarover de EU uitspraak deed in de afgelopen twee decennia. Terwijl ze bedrijven van over de hele wereld vertegenwoordigd, heeft ze dit in dit geval vooral gedaan voor Aziatische en Noord-Amerikaanse klanten.

Naleving wetgeving. Kathleen staat internationale en Belgische klanten bij op het gebied van de naleving van wetgeving (regulatory compliance) in de VSA, EU en de onderscheiden lidstaten met betrekking tot gezondheidszorg, geneesmiddelen, biotechnologie, ICT, buitenlandse corruptie en witwaspraktijken. Haar internationale klanten achten Kathleen’s transatlantische ervaring op deze vlakken nuttig bij de bepaling van hun noden ter zake, die in het licht van de toenemende aandacht voor regulatory compliance zowel hier als overzees een bijzonder belang voor het bedrijf van onze cliënten bekleden.

Specifieke sector ervaring

Gezien haar zakelijke achtergrond, tracht Kathleen Paisley steeds te achterhalen wat het bedrijf van haar cliënten vooruit stuwt. Naast haar werk voor bedrijven uit alle sectoren, heeft zij ervoor gekozen om haar praktijk vooral te richten op vier belangrijke economische sectoren - (1) ICT, internet, e-commerce en multimedia, (2) gezondheidszorg , biotechnologie en geneesmiddelen, (3) alle aspecten van energie, en ( 4) de bouw en daarbij aanverwante kwesties (waaronder hotels). Door te focussen op deze sectoren, blijft zij op de hoogte van de juridische, economische en regelgevende problemen in de EU en de VS.
 

Partnerships

* Ambos NBGO, Brussel
* White & Case, Londen
* Morrison & Foerster, Brussel

Stages

* Juridisch adviseur US Arbitrators Charles Brower, Richard Allison, and Howard Holtzmann, Iran-U.S. Claims Tribunal, 1987- 1991
* Judicial Law Clerk to The Honorable Gilbert S. Merritt, U.S. Court of Appeals for the Sixth Circuit. 1986-1987

Opleiding

  • JD, Yale Law School, 1986
  • CPA Exam, Public Accountancy, 1986
  • MBA, Florida Atlantic University (Finance), 1984
  • BS, Florida State University (Business Administration), 1981